La tribu dels Todas

Feb 9th, 2010 | By | Category: Article destacat, Cultures Funeràries

La Tribu dels Todas

A les muntanyes Nilgiri, al cantó sud de l’Índia, hi viu una petita comunitat tribal coneguda com els “Todas”. La tribu es caracteritza per tenir una celebració funerària ben curiosa.

Pels funerals adults, anomenats “funerals verds”, s’incinera el cos del difunt amb la finalitat de poder-ne alliberar l’ànima. El fèretre, que es carrega en una estructura de fusta és traslladat, acompanyat per una multitud, a un “temple-garanja” (un corral de pedra on habitualment s’hi tanquen els búfals) , on es procedeix a la seva incineració.

Un dels moments de més expectació i dramatisme de la cerimònia, és quan diversos búfals del corral són agafats, sense usar cap mena d’eina ni corda,  per ser portats a sacrifici. Aquest sacrifici és fet per un o diversos sacerdots, que maten l’animal utilitzant una destral.

Els Todas, tenen la creença que els esperits dels animals sacrificats acompanyaran l’ànima de la persona traspassada fins a arribar al “Cel dels Todas”: un paradís només format per membres de la tribu i pels búfals sacrificats durant la cerimònia funerària.

Editorial Noguer, “Todas. India Meridional”, en 500 Pueblos cómo son y dónde viven, tomo 12, España, 1981, pp. 1965-1967.

Comments are closed.