Com es prepara la jubilació?

Feb 11th, 2010 | By | Category: Actualitat

Com preparar la jubilació?


Les estadístiques son sorprenents: només el 37% dels catalans i el 30% dels espanyols (segons un estudi d’Axa-Winterthur) dedica alguna mena de recurs a preparar la seva jubilació, tot i que Espanya és un dels estats de la Unió Europea amb més percentatge de gent gran. La confiança en el futur sembla que no es qüestioni i allò que pugui passar d’aquí a uns anys no genera cap preocupació perceptible. Al contrari: viure el present és l’actitud majoritària i encara més en època de crisi econòmica, en què hi ha prou feina a superar un present problemàtic, com per pensar en un futur que en el seu moment ja es veurà com s’ha de resoldre.


I malgrat tot els símptomes són clars: l’edat de la jubilació, tal com ja s’ha començat a anunciar, tendirà a retardar-se, i l’import de les jubilacions públiques tendirà a disminuir. Cada cop, doncs, serà més important preparar-se de cara a un moment que arribarà encara que ara no s’hi pensi: la jubilació. Davant d’això, el 58 % dels enquestats indiquen que tenen molt poca informació de com s’han de preparar i la gran majoria pensa que ho pot deixar per més endavant.
Tot i això, és evident que caldria preparar la jubilació des de molt abans i els experts indiquen que l’ideal és començar a preocupar-se’n a partir dels quaranta anys.


Informació relacionada:
plans de pensions, plans de jubilació

Comments are closed.